Esemény
Borkonferencia 2022 - Jussunk dűlőre!
A 200 fős konferencia kiemelt célja, hogy felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak.
A konferencia helyszíne:
Budapest, New York Palota
Az esemény szervezői:
Dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál
További információ:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 23 50-1234
Szakmai együttműködő partnereink:
Miniszterelnökség
Magyar Turisztikai Ügynökség
Agrárminisztérium
Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
Galéria
Error
ILYEN VOLT A 2022-ES BORKONFERENCIA PROGRAMJA
BORKONFERENCIA 2022 - JUSSUNK DŰLŐRE!
10:20-11:2
9:30-9:45
Köszöntő - programismertetés
10:20-11:20
9:45-10:20
Nyitóelőadás
DR. FELDMAN ZSOLT
mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium
10:20-11:20
Edukáció kerekasztal
CZINKI TAMÁS
Master sommelier
FURJÁK ANDREA
a Borsuli vezetője
HORKAY ANDRÁS
DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője
DR. MÉSZÁROS GABRIELLA
DipWSET., c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója
Témavezető:
Rókusfalvy Pál
11:20-11:40
Globális felmelegedés
DR. LUKÁCSY GYÖRGY
Egyetemi adjunktus, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szőlészeti Tanszék
PROF. DR. HANS REINER SCHULTZ
(felvételről)
Elnök, Geiseinheimi Egyetem
11:40-12:10
Fajta a zászlón - fehér
Védőbeszédek a legnépszerűbb Magyarországon termesztett fajták mellett.
FRITTMANN PÉTER / Irsai Olivér
Frittmann Borászat, Kunság
KOVÁCS TAMÁS / Olaszrizling
Szent Donát Borkúria, Csopak
BODÓ JUDIT / Furmint
BOTT Pince, Tokaj
12:10-13:10
Állófogadás
13:10-13:40
Organikus magyar borok
Motiváció / tapasztalat / jövőkép
BUKOLYI MARCELL
Bukolyi Marcell Wine Farm
GERE ATTILA
Gere Attila Pincészete
MAJOR LEVENTE
Levente Szőlőbirtok és Pince
13:40-14:10
Chefek és sommelier-k
ANYUKÁM MONDTA
Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs
BORKONYHA
Tónya István
ONYX
Niszkács Anna és Salfai-Kovács Gergely
14:10-14:40
Fajta a zászlón - vörös
Védőbeszédek a legnépszerűbb Magyarországon termesztett fajták mellett.
BOTT FRIGYES / Kékfrankos
Bott Frigyes Borászat, Muzsla
IFJ. HEIMANN ZOLTÁN / Kadarka
Heimann & Fiai, Szekszárd
MALATINSZKY CSABA / Cabernet franc
Malatinszky Kúria, Villány
14:40-15:00
Kávészünet
15:00-16:00
Bormarketing kerekasztal
Téma:
Bor a turizmusban
BOLYKI JÁNOS
borász, tulajdonos, Bolyki Pince
LILLA O'CONNOR
bormarketing specialista, a Wines of Hungary Uk alapítója, a Furmint February Uk társalapítója
GERENDAI KÁROLY
kultúraszervező, üzletember, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora
PROF. DR. SZOLNOKI GERGELY
Geiseinheimi Egyetem
Témavezető:
Rókusfalvy Pál
A további hazai és nemzetközi előadásokat folyamatosan töltjük fel!
A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!